Travel

Bespaar kosten en ga met de fiets op vakantie

posted by Annemarie April 21, 2015
 
13 Kudos
Don't
move!

Ben je het ook zat om telkens weer te moeten bedenken waar je dit jaar heengaat op vakantie?  Of ben je In deze dure tijden niet in de positie om een dure vakantie te boeken naar het buitenland.  Om er toch even lekker tussenuit te gaan is een fietsvakantie in Nederland een goed alternatief. Daarbij kun je lekker ontspannen en ben je helemaal niet veel geld kwijt. Daarnaast kun je overal heen fietsen in Nederland. Misschien zijn er plekken waar je altijd al eens naartoe had willen gaan, maar het er nooit van kwam. Nu is dat ultieme moment aangebroken om die gewenste plek eens te bezichtigen.

Ga goed voorbereid op vakantie

Eén van de belangrijkste punten bij een fietsvakantie is de voorbereiding. Het is namelijk een heel ander soort vakantie dan wanneer je met het vliegtuig of de auto gaat. Je moet rekening houden met hoeveel bagage je meeneemt, want er kan niet teveel worden meegenomen. Ook is het gewicht van de bagage een belangrijk punt. Neem bijvoorbeeld geen zware boeken mee,  maar een iPad met e-books. Dit bespaart al enkele kilo’s in de bagage. Zorg dat je ook reservematerialen bij je hebt indien er onderweg iets onverwachts gebeurt met je fiets. Daarnaast moet je ook rekening houden met het weer. Helaas is er niet zo onvoorspelbaar als het weer en daarom moet je ervoor zorgen dat je ook kleding bij je hebt die bestand zijn tegen regen, wind of een ander soort neerslag. Je moet dus met veel aspecten rekening houden voordat je daadwerkelijk op fietsvakantie gaat. Houd daar dus rekening mee.

Plan je vakantie van tevoren

Wanneer je een paar dagen weg wil op fietsvakantie, is het verstandig om de vakantie van tevoren te plannen. Je hebt namelijk geen navigatiesysteem op je fiets zitten die je blindelings de weg wijst. Het is belangrijk dat je goed kaart kunt lezen en daarop een route uit te stippelen die je brengt bij de gewenste locatie. Indien je verkeerd rijdt of verdwaald is het een stuk moeilijker om de juiste weg weer te vinden. Met de auto kun je met een navigatie zo weer naar de gewenste route worden geleid. Maar met een fiets is dat anders en kost het vaak meer tijd. Plan daarom je reis van tevoren en ga goed voorbereid op vakantie.

Bezoek een leuk attractiepark

Het fijne van een fietsvakantie is dat op plekken komt waar je normaal gesproken nooit zou komen. Denk bijvoorbeeld aan rustige bossen, mooie natuurlijke omgevingen of bruisende steden. Zo kun je zelf bepalen waar je heen fietst. Wellicht wilde je altijd al eens naar een attractiepark toe waar je nooit aan toekwam. Deze kun gelijk meepakken tijdens je fietsvakantie, want attractieparken zijn vaak gelegen in prachtige gebieden waar je ook heerlijk kunt fietsen.

Speciaal voor jou

Leave a Comment