BlogsTools

Een nieuwe koelvitrine kopen? Dit zijn de aandachtspunten!

posted by Annemarie June 17, 2020
 
3 Kudos
Don't
move!

Het kopen van een koelvitrine is iets wat zeer veel eigenaars van een (horeca)zaak op een zeker ogenblik zullen moeten doen. Op het eerste zicht lijkt een koelvitrine kopen eigenlijk maar weinig voeten in de aarde te hebben. Toch wil dit in de praktijk nog wel eens behoorlijk lastig zijn. In het bijzonder het vrij uitgebreide assortiment met koelvitrines zorgt ervoor dat veel mensen door de bomen het bos niet meer zien. Geldt dat ook voor jou en zou je bijgevolg graag nog wat interessante tips willen krijgen met betrekking tot het aanschaffen van een nieuwe koelvitrine? Hou dan absoluut rekening met de onderstaande aandachtspunten!

             1.) In welke kleuren zijn koelvitrines verkrijgbaar?

Een koelvitrine kan tegenwoordig worden aangekocht in tal van verschillende kleuren. In het merendeel van de gevallen is het zo dat mensen ervoor kiezen om een exemplaar in wit of zwart te kopen. Er zijn echter ook modellen die over het grijs van bijvoorbeeld RVS beschikken. Naar welke kleur van koelvitrine jouw voorkeur uiteindelijk uit zal gaan is natuurlijk vooral persoonlijk. Hou hierbij wel rekening met het interieur van je zaak.

             2.) Hou rekening met de verschillende designs van koelvitrines

Op vlak van uitstraling is het niet alleen belangrijk om rekening te houden met de kleur waar je koelvitrine over dient te beschikken. Daarnaast is het namelijk eveneens zo dat een koelvitrine kan worden aangekocht in verschillende vormen. Op dit vlak maken we een onderscheid tussen een vierkant exemplaar waar bijvoorbeeld blikjes in geplaatst kunnen worden en een rond(er) exemplaar om taarten in te zetten. In ieder geval, ook de vorm van je koelvitrine is iets waar je zeker over zal willen nadenken.

             3.) Denk goed na over de capaciteit van je koelvitrine

Nog twee belangrijke aandachtspunten bij het kopen van een nieuwe koelvitrine hebben betrekking tot de afmetingen waarover ze dient te beschikken en de capaciteit die ze daarmee weet aan te bieden. Op vlak van afmetingen moet er uiteraard in eerste instantie worden bepaald waar de koelvitrine precies zal worden geplaatst. Beschik je op dit vlak over een smalle, maar lange ruimte? Dan is het de moeite waard om te kiezen voor een ondiep meubel. Heb je wat meer ruimte in de breedte ter beschikking? Dan is het weer aan te raden om te kiezen voor het gebruik van een korter en dieper model. Hou er rekening mee dat de afmetingen van de koelvitrine ook bepalend zijn voor de capaciteit die je beschikbaar hebt.

De capaciteit van de koelvitrine die je gaat kopen dient in de praktijk steeds te worden bepaald aan de hand van de zaak waarin de koelvitrine in wordt geïmplementeerd. Des te meer mensen een plaatsje kunnen krijgen in je zaak, des te groter uiteraard ook de capaciteit van de koelvitrine moet zijn. Denk hier zeker en vast goed over na!

             4.) Op welke manier moet je koelvitrine koelen?

In de praktijk is het zo dat een koelvitrine over verschillende soorten koelingen kunnen beschikken. We maken wat dit betreft een onderscheid tussen een koelvitrine met een statische en een geforceerde koeling. Beide soorten koelingen beschikken over hun eigen, concrete voordelen. Toch wordt het in de praktijk algemeen aangeraden om voor een professionele koelvitrine gebruik te maken van een geforceerde koeling.

Bij een koelvitrine met geforceerde koeling kan je er zeker van zijn dat je producten altijd op de gewenste temperatuur kunnen worden gehouden. Bovendien is het zo dat menig aantal eigenaars van een horecazaak het belangrijk vinden dat hun horeca apparatuur zo weinig mogelijk energie verbruikt. Geldt dat ook voor jou? Ook dan zal je kunnen vaststellen dat de keuze voor een koelvitrine met geforceerde koeling veruit de interessantste is.

             5.) Koelvitrine met of zonder ingebouwde koelmachine?

Last but not least is het bij een koelvitrine kopen eveneens altijd van belang om rekening te houden met de koelmachine. Moet deze namelijk zijn ingebouwd of niet? De meeste mensen kiezen op dit vlak voor een zogenaamd stekkerklaar model. Bij een dergelijke koelvitrine is de koelmachine ingebouwd onder het apparaat. Het is eveneens mogelijk om te kiezen voor het kopen van een remote model. Daarbij wordt de koelmachine niet onderaan in het apparaat gebouwd, maar wordt ze zoals de naam reeds laat vermoeden extern geplaatst. Voor veel mensen is de belangrijkste reden om te kiezen voor een koelvitrine met externe koelmachine terug te vinden in het feit dat de geluidsoverlast op deze manier in de ruimte tot een minimum kan worden beperkt. Bovendien kan ook de warmte op deze manier worden geproduceerd in een andere ruimte. Vergelijk goed de verschillende, beschikbare mogelijkheden en bepaal aan de hand daarvan welk model nu precies voor jou het interessantst is.

Speciaal voor jou

Leave a Comment