BlogsRecreationTravel

Motorvakantie: alleen of met een groep?

posted by Annemarie November 15, 2021
 
0 Kudos
Don't
move!

Zet je Harley motor stuur maar de goede kant op, want de vakantieperiode is weer aangebroken! Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om op vakantie te gaan met de motor. Je kunt alleen gaan, maar ook met een groep. Beide opties hebben hun eigen voordelen. Als je alleen gaat, ben je flexibeler en kun je zelf bepalen wanneer je gaat en hoe lang je weggaat. Als je met anderen reist, ben je gebonden aan een datum waarop iedereen kan en doe je gezamenlijk activiteiten. Bij groepsreizen moet je soms ook trainingen doen, zoals een bergtraining waar onder andere je materialen en Uitlaat demper slash cut demper gecontroleerd worden op eventuele mankementen. Wil je meer weten over de voor- en nadelen van individuele of groepsreizen per motor? Je kunt er meer over lezen in deze blog!

De voor- en nadelen van een individuele motorreis

Zoals al eerder gezegd, kun je flexibeler reizen als je besluit alleen op reis te gaan. Zo hoef je met niemand rekening te houden behalve jezelf. Je kunt zelf bepalen wanneer je op reis gaat en hoe lang je weg blijft, en je kunt helemaal zelf bepalen naar welke bestemming je wilt. Een nadeel van een individuele reis is wel dat je op jezelf bent aangewezen als je onderweg problemen krijgt zoals bijvoorbeeld pech. Zijn je Schokbrekers chrome onderweg beschadigd waardoor je niet meer verder kunt? Je zult de wegenwacht moeten bellen en op hulp moeten wachten. Met een groepsreis kunnen je reisgenoten je misschien helpen. Verder kan een individuele reis eenzaam zijn, maar als je graag op jezelf bent kan het juist ook heel fijn zijn. Je reist namelijk alleen. En ook ontbijten, lunchen en dineren doe je alleen. Voordeel hiervan is wel dat je makkelijker op anderen afstapt en misschien nieuwe vrienden maakt. Ook hoef je met een individuele reis niet deel te nemen aan geplande excursies en trainingen, en deel je helemaal zelf in wat je gaat doen. Alleen reizen is dus vooral veel vrijheid.

De voor- en nadelen van een groepsreis per motor

Tijdens een groepsreis per motor reis je meestal met een klein gezelschap of partner. Een nadeel van groepsreizen is dat je beperkter bent dan met een individuele reis en dat je niet uit alle datums kunt kiezen; je moet namelijk rekening houden met de beschikbaarheid van je reisgenoten. Een voordeel is dat je bij pech sneller hulp krijgt. Is er onderweg een probleem met je Harley Davidson seats? De kans is groot dat één van je reisgenoten je kan helpen waardoor je binnen korte tijd weer verder kunt. Een ander groot voordeel van reizen met anderen is dat je gezelschap hebt. Ontbijten, lunchen en dineren doe je met je reisgenoten. Tijdens deze momenten kun je praten over wat je die dag hebt beleefd en kun je je verhaal kwijt. Bij een individuele reis kan dit niet en ben je echt op jezelf aangewezen. Je kunt een groepsreis boeken met een partner, maar het is ook mogelijk om met een groepje vrienden te reizen. Houd je van gezelligheid? Dan is een groepsreis wat voor jou!

Speciaal voor jou

Leave a Comment