BlogsTravel

Ontdek de West-Kaap van Zuid-Afrika

posted by Annemarie January 9, 2019
 
0 Kudos
Don't
move!

Saskia van dam afrika

Zuid-Afrika wordt steeds meer een trendy vakantiebestemming. In Zuid-Afrika zijn vele wijngaarden, tuinen en dieren te vinden. Bovendien kent Zuid-Afrika een grote verscheidenheid aan natuur en het wordt daarom ook wel de ‘gehele wereld in één land’ genoemd. Dit maakt een rondreis Zuid Afrika zo uniek, geen enkele dag zal hetzelfde zijn. Het is echter lastig om het hele land in één vakantie te zien. Het is daarom een aanrader om je tijdens je vakantie de westkust te ontdekken. In deze reis zitten enkele hoogtepunten, zoals Kaapstad en Stellenbosch maar ook zullen prachtige wijngaarden en tuinen aan bod komen.

Kaapstad
Kaapstad is bij menig toerist wel bekend. Het is een prachtige stad waar genoeg te doen is. Het is een must-do om de Tafelberg te beklimmen. Je kan dit doen door middel van een kabelbaan of door hem echt zelf te beklimmen. Op de top van de berg is weinig schaduw dus begin vroeg, zodat je in alle rust van het uitzicht kan genieten. Daarnaast is het handig om veel water bij je te hebben. Naast de Tafelberg, moet het Robbeneiland echt bezocht worden. Het is de plek waar politieke gevangenen, zoals Nelson Mandela, jarenlang vast hebben gezeten. Bovendien leert het eiland zelf je veel over de geschiedenis van Zuid-Afrika en alleen al om die reden is het bezoek een must-do.

Cederberg
Dit is een prachtig bergachtig gebied op ongeveer 300 kilometer ten noorden van Kaapstad af. Bovendien is Cederberg de enige plaats waar Rooibos groeit. Voor de echte theeleuten onder ons, is een bezoek aan de Rooibos theeplantages zeker een aanrader! Bovendien staat Cederberg bekend om zijn Rock Art. Je kan in het gebied verscheidene oude muurschilderingen vinden. De meesten hiervan zijn gemaakt door het oorspronkelijke nomadenvolk in Cederberg.

Saskia van dam afrika. 2 jpg

Stellenbosch
Stellenbosch staat voornamelijk bekend om zijn wijngaarden en er moet daarom tijdens je bezoek zeker een dagje wijnproeven bij zitten. Bovendien heeft Stellenbosch veel voedselmarkten, waar je alle lekkernijen van de Afrikaanse keuken kunt proeven. De twee bekendste zijn de slow food market en de root 44 market.

Knysna
Na het bezoeken van theeplantages en wijnplantages, is de Garden Route het laatste onderdeel om je rondreis Zuid Afrika onvergetelijk te maken. Dit is een van de mooiste routes van Zuid Afrika. Het brengt je naar de mooiste plekken, dorpen en parken die Zuid Afrika rijk is. Eén van deze mooie plaatsen is Knysna. Dit dorp staat bekend om zijn hout en je kan daarom in veel winkels ook leuke houtsnijwerken vinden (het ideale souvenir).

Al met al, heeft de West-Kaap veel te bieden en is daarom een goed startpunt om het land een klein stukje beter te leren kennen!

Speciaal voor jou

Leave a Comment