BlogsTravel

Op reis naar Tanzania? Dit is wat jij moet weten

posted by Annemarie December 19, 2018
 
0 Kudos
Don't
move!

Heb je het gevoel dat je eigenlijk nog lang niet alles van de wereld hebt gezien? En wil je dit jaar eens een andere vakantie dan alleen zon, zee en strand? Ga dan op reis naar Tanzania. Dit land in Oost-Afrika biedt namelijk ontzettend veel mogelijkheden tijdens jouw verblijf. Door de grote klimaatverschillen is het mogelijk om wilde dieren te spotten tijdens een safari, te genieten op een van de exotische eilanden in de Indische Oceaan en door de sneeuw te banjeren op de Kilimanjaro binnen een paar dagen. Net zoals elke andere vakantie moet je voor deze reis ook een aantal voorbereidingen treffen.

Vraag een visum aan

Bij een vakantie naar een ver land, komt vaak het nodige papierwerk kijken. Helemaal niet erg natuurlijk, want je weet dat je straks een geweldige tijd gaat beleven. Maar onderbreek het dagdromen even en regel de nodige zaken op tijd. Een daarvan is de aanvraag van je visum. In dit geval vraag je een toeristenvisum eenvoudig online aan. Let er op dat je dit ook doet in het geval Tanzania ‘slechts’ een tussenstop is en je op doorreis bent. Na je aanvraag ontvang je binnen enkele dagen het visum in je mailbox, dit toeristenvisum is vervolgens drie maanden geldig. Vergeet ook niet de geldigheid van je paspoort extra te checken, met een verlopen paspoort zal de aanvraag van het visum namelijk ook een stuk lastiger worden.

zanzibar-2127575_1920

Inentingen

Wanneer je naar een hoogrisicoland afreist, is het ook verstandig om ver van tevoren altijd te checken welke vaccinaties jij moet halen. Denk hier niet te licht over en vraag altijd persoonlijk advies bij een GGD bij jou in de buurt. Er zijn een aantal algemene vaccinaties, maar daarnaast kunnen aanvullende inentingen ook nodig zijn op basis van jouw medische geschiedenis. De GGD raadt bij een reis naar Tanzania in ieder geval aan om je te laten inenten tegen gele koorts, hepatitis A en DTP en voorzorgsmaatregelen te nemen tegen malaria.elephants-277329_1920

 

 

Jouw eigen themareis

Op reis naar Tanzania betekent ook een strakke planning. Want er is zoveel te zien in dit mooie land. Maak daarom van tevoren een lijstje met alle plekken die jij wilt zien. Je kan het ook over een andere boeg gooien door een themareis te boeken. Je hebt hierin volop mogelijkheden, zoals het bekijken van de natuurgebieden, elke dag op safari of zelf rondreizen met een camper en een uitgestippelde route. Het is ook mogelijk om deze reis persoonlijk samen te laten stellen. Wat je ook kiest, één ding is in ieder geval zeker: tijdens je reis ga jij volop genieten van alle indrukken.

Speciaal voor jou

Leave a Comment