Travel

Op vakantie naar Spanje, wat moet je weten

posted by Annemarie March 21, 2017
 
0 Kudos
Don't
move!

Spanje is een land waar Nederlanders al tientallen jaren graag naar op vakantie gaan. En geen wonder: het is makkelijk te bereiken, er is zon, zee en strand, het eten is verrukkelijk en de grote steden staan bekend om hun cultuur en bruisende nachtleven. In Spanje is voor iedereen wat te doen, of je nu van de bergen houdt of van zee en van het platteland of van de stad. Hier vind je een aantal praktische tips waarmee je rekening moet houden voordat je gaat.

Reizen en verkeer
Heb je een luxe villa Spanje gehuurd en rijd je hier zelf naar toe? Hou er dan rekening mee dat op de meeste snelwegen tol wordt gevraagd. Dit kun je gepast betalen of met je kaart. Als je van plan bent veel te reizen kun je overwegen om een On Board Unit te nemen. Betalen gaat dan volledig automatisch en deze kun je krijgen bij de banken. Ga je met het openbaar vervoer dan kun je vanaf Parijs met de autoslaaptrein, zijn er regelmatige veerdiensten naar de verschillende eilanden en zijn er 8 internationale luchthavens waar je naartoe kunt vliegen.

Documenten
Voor Spanje is het niet nodig om een visum aan te schaffen dus heb je een geldige Nederlandse identiteitskaart of geldig paspoort dan is dit voldoende. Minderjarige kinderen hebben hun eigen reisdocument nodig en natuurlijk als je daar wilt gaan rijden, neem je rijbewijs mee. Een NL sticker is niet verplicht, tenzij je met een aanhangwagen, een fietsendrager of een oldtimer op pad bent.

Enkele praktische tips
Je hebt in Spanje geen verloopstekker nodig en het voltage is 230 volt. Ga je de natuur in, dan is het verstandig om voorbereid te zijn op eventuele tekenbeten. Het drinkwater is over het algemeen gewoon veilig. Spanje zit in dezelfde tijdszone als Nederland, behalve de Canarische Eilanden waar het een uur eerder is. Spanje is een schitterend land, wij wensen je veel plezier!

Speciaal voor jou

Leave a Comment