BlogsRecreationTravel

Waarom je op fietsvakantie zou moeten gaan

posted by Annemarie November 15, 2021
 
1 Kudos
Don't
move!

Ben je bezig om plannen te maken voor je komende vakantie? Misschien is een fietsvakantie dan iets voor jou. Er zijn verschillende redenen die mensen ertoe bewegen om op fietsvakantie te gaan. Als je op fietsvakantie gaat, zie je namelijk veel van je omgeving. Je ziet meer dan in de auto, omdat je op de fiets wat langzamer bent. Je ziet de herten op de heide, de vogels in de lucht en de tulpen ineens een stuk opvallender. Een ander voordeel van een fietsvakantie is dat je overal komt. Op de fiets ben je flexibeler en kun je op meer plekken komen dan met de auto, denk bijvoorbeeld aan bospaden, weilanden en boerenerven. Verder kun je onderweg komen waar je maar wilt en altijd een pauze inlasten. Je hebt geen last van files of drukte. Wil je meer weten over fietsvakanties? Lees het in deze blog!

Je ontmoet nieuwe mensen

Als je op fietsvakantie gaat, ontmoet je veel nieuwe mensen. Vooral als je ouderwets gebruik maakt van een kaart en uit moest zoeken waar je heen moest, kwam je soms iemand tegen die zo vriendelijk was om je de weg te wijzen en je uitleg te geven over het gebied. Vaak nemen fietsers een pauze op een camping om te overnachten, waar ze nieuwe mensen ontmoeten en hun ervaringen kunnen delen. Zoek van tevoren een goede camping en kun je de Amslod review lezen. Bij een positieve review zit je meestal goed en kun je optimaal genieten van de camping, omgeving en je vakantie.

Een fietsvakantie is goedkoop

Een fietsvakantie kun je zo goedkoop maken als je zelf wilt. Je kunt gebruik maken van een Goedkope elektrische damesfiets of een Elektrische fiets heren trek en je bagage, en meer heb je eigenlijk niet nodig. Het enige belangrijke is dat je goed voor je eigen lichaam moet zorgen en genoeg eet, maar je bent aanzienlijk goedkoper uit dan met de auto. Je hoeft geen benzinegeld te betalen en op campings betalen fietskampeerders een lager tarief. Zoals eerder gezegd, ligt het aan jezelf hoe duur je fietsvakantie is. Als je overal heen fietst, ben je goedkoper uit dan als je met een vliegtuig, trein of bus naar je startpunt gaat. Het is altijd verstandig om deze kosten van tevoren uit te rekenen.

Je hebt gegarandeerd een avontuurlijke en gezonde vakantie

Als je op fietsvakantie bent, ervaar je een gevoel van vrijheid en avontuur. Avontuurlijke fietsers bespreken niet eens met elkaar waar ze gaan overnachten, maar zien waar de dag hun brengt. Dit geeft hen de vrijheid om zelf te bepalen welke route ze nemen en hoe lang of kort hun fietsetappe duurt. Je hoeft over het algemeen niet bang te zijn dat je nergens terecht kunt, want bij de meeste boerencamping kun je als fietser altijd voor een klein tarief overnachten. Ook is een fietsvakantie erg gezond: je ervaart minder stress en hebt een betere nachtrust. Dit heeft ermee te maken dat je de hele dag buiten bent en je lichaam inspant. Ideaal dus voor de sportieve avonturier!

Speciaal voor jou

Leave a Comment