Recreation

Wat heb je nodig om te kamperen?

posted by Annemarie June 6, 2018
 
0 Kudos
Don't
move!

Blogruil e-conomy afbeelding 1 (002)Om te kamperen heb je verschillende spullen nodig. Afhankelijk voor het soort reis dat je gaat maken en de hoeveelheid bepakking die je mee kunt nemen zal je een beslissing moeten maken over wat wel meegaat en wat niet. Hierbij is het met name van belang hoe je zal verplaatsen. Ga je te voet, ga je fietsend, neem je de auto of een campingwagen? In elk van deze situaties is de hoeveelheid die je mee kunt bepalend voor je kampeerervaring.

Er zijn echter bepaalde zaken die je tijdens het kamperen altijd nodig zult hebben. Goede kleding, een handige tas, toiletspullen, slaapspullen, documenten zoals een paspoort, ID-kaart en eventueel een rijbewijs en een portemonnee. Zelf een link aanmelden? Check de website.

Locatie is van belang

De locatie waar je kampeert is van grote mate van invloed op wat je het beste mee kunt nemen. Het klimaat is van belang, waarbij de temperatuur zeer belangrijk is. Maar ook het type fauna die je er tegenkomt en of men afgelegen kampeert of dicht bij een stad. Hieronder een aantal voorbeelden.

Zal je je begeven in warme orden dan is het handig om zonnebrandcrème, een hoed of pet, een zonnebril en zomerse, bij voorkeur katoenen, kleding bij je te hebben. Katoen ademt waardoor transpiratie goed afgevoerd wordt en kan verdampen.

Voor koude regionen is het zaak dat men niet onderkoeld raakt. Een goede jas, een warme slaapzak en laagjes kleding die je snel kunt verwisselen is dan noodzakelijk. Men kan zich wel eens te warm kleden door veel dikke truien mee te nemen. Als er dan een dag zon is kan je de warmte niet reguleren. Door gelaagde shirts en longsleeves mee te nemen kan je snel wisselen en kan je je goed kleden op koude dagen en de warmere dagen.

Rekening houden met de fauna is belangrijk in gebieden waar er giftige of zelfs mensetende dieren voorkomen. Je wilt niet verrast worden door een ziekmakende beet van een teek of een insect die jouw kampeerervaring verstoort. Zorg daarom voor passende outdoor spullen. Een klamboe helpt tegen muggen en lange broeken beschermen tegen teken in hoog gras. Een dichte tas om je schoenen in op te bergen wanneer je gaat slapen kan helpen tegen spinnen en schorpioenen die anders jouw schoeisel in zouden zijn gekropen. Indien je rekening houdt met je omgeving kun je ervoor zorgen dat je op jouw vakantie op een prettige wijze outdoor kunt kamperen.

Speciaal voor jou

Leave a Comment