Blogs

3 sportieve activiteiten voor uw vakantie in de Belgische Ardennen

posted by Annemarie December 29, 2017
 
0 Kudos
Don't
move!

In de Belgische Ardennen is veel te doen, te zien en te beleven. U kunt hier heerlijk tot rust komen, maar deze vakantiebestemming is ook op en top geschikt voor sportieve mensen. Welke sportieve activiteiten u in de Belgische Ardennen kunt ondernemen, leest u op deze pagina. Door onderstaande tekst door te lezen, komt u er vanzelf achter of deze vakantiebestemming ook bij u past.

Fietsen

Als u het niet erg vindt om vaak bergop te moeten fietsen, is het zeker een aanrader om de fiets mee te nemen als u naar de Belgische Ardennen gaat. Het bergachtige gebied kan een uitdaging vormen voor de beginnende fietser, maar met een goede conditie en een goede fiets komt u er zeker wel. De wegen in de Belgische Ardennen zijn lekker rustig, de uitzichten zijn prachtig en er zijn wel tientallen gebieden die geweldig zijn om op de fiets te verkennen.

Wandelen

Houdt u niet zo van fietsen, maar vindt u het wel fijn om te wandelen? Dan kunt u de Belgische Ardennen ook te voet verkennen. Er zijn tientallen mooie wandelroutes uitgestippeld in de rustige en groene omgeving. Denk hierbij aan korte wandelroutes van een uurtje, maar ook aan langere routes van enkele uren. Neem goede wandelschoenen mee als u naar de Belgische Ardennen gaat, want deze heeft u zeker nodig als u veel gaat wandelen in het bergachtige gebied.

Kajakken

Tot slot kunt u ook het water op als u een sportieve activiteit wil ondernemen in de Belgische Ardennen. Eén van de populairste sportieve activiteiten op het water in deze omgeving, is kajakken. De populairste rivieren om op te kajakken zijn de rivieren de Ourthe, de Lesse, de Semois en de Ambleve. Houd er wel rekening mee dat u niet het gehele jaar door kunt kajakken in de Ardennen. In sommige seizoenen is het waterpeil namelijk niet hoog genoeg. Gaat u echt naar de Ardennen om te kajakken, dan raden wij u aan even uit te zoeken in welke vakantieperiode u de Ardennen het beste kunt bezoeken.

Kijk eens op Villaspot.nl om voordelige vakantiehuizen in de Ardennen te boeken.

Speciaal voor jou

Leave a Comment