Travel

De 7 leukste plaatsen om te kamperen in Nederland

posted by Annemarie November 3, 2017
 
3 Kudos
Don't
move!

Nederlanders zijn dol op kamperen. Veel buitenlandse toeristen kunnen het zich niet zo goed voorstellen, die geven de voorkeur aan een vakantiehuis of een hotel. Maar de Nederlanders trekken er maar al te graag op uit met de tent, de caravan of de camper. Vooral die laatste wordt steeds populairder. Dit zijn de leukste plaatsen in Nederland om te kamperen.

1. Het mooie Drentse land
Je vindt de mooiste campings in de groene provincie Drenthe. Bezoek bekende steden zoals Assen en Hoogeveen en maak mooie fietstochten door de natuur. Je komt helemaal tot rust in deze mooie omgeving

2. De Zeeuwse kust
Zeeland is al jaren populair als vakantiebestemming. Niet alleen voor Nederlanders maar ook veel Belgen en Duitsers strijken in de zomermaanden neer langs de Zeeuwse kust. Deze provincie heeft dan ook de meeste zonuren per jaar en het wordt er vrijwel nooit onaangenaam warm.

3. De Waddeneilanden
Een vakantie op één van de eilanden in de Waddenzee is een feestje voor iedereen. De reis er naartoe is al een belevenis, de overtocht op de veerboot wordt al als een uitje beschouwd. Bezoek Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland of Schiermonnikoog voor een onvergetelijke vakantie.

4. Limburg, een beetje buitenland in Nederland
De leukste campings in Nederland vind je in Limburg. Deze provincie voelt voor veel mensen toch een beetje als buitenland. De heuvels zijn al niet echt Nederlands en de taal die er wordt gesproken wijkt ook nogal af van die van de rest van het land. Vanuit Limburg zit je bovendien zo in het echte buitenland. België, Duitsland en Luxemburg liggen direct binnen bereik.

5. De Friese meren
Een vakantie in gastvrij Friesland is een heerlijk uitstapje, zeker als je van het water houdt. Nergens anders dan in Friesland speelt het water zo’n grote rol. In vrijwel elke Friese plaats kun je een bootje huren om lekker het water op te gaan.

6. Genieten aan het Noordzeestrand
Nederland heeft een heerlijke kust. Veel mensen vinden het zand aan het Noordzeestrand het lekkerste van de hele wereld om te zonnen, te spelen en te genieten. Aan de kust vind je overal campings waar je je tent kunt opslaan of met de caravan of camper kunt neerstrijken voor een welverdiende vakantie.

7. Het leven is goed in het Brabantse land
De provincie Noord-Brabant heeft duidelijk connecties met onze zuiderburen. Ook de Brabanders houden van gezelligheid en lekker eten. Laat je verwennen in één van de vele restaurants in de gezelligste provincie van Nederland. De campings in Noord-Brabant zijn overal in de provincie te vinden en staan garant voor een geslaagde vakantie.

Speciaal voor jou

Leave a Comment