Travel

Dit zijn de 5 mooiste bestemmingen voor een campervakantie

posted by Annemarie November 3, 2017
 
0 Kudos
Don't
move!

De camper wordt steeds populairder. Steeds meer mensen geven hier de voorkeur aan boven een auto met caravan of tent. Het grootste voordeel is dat je heel gemakkelijk van plaats naar plaats rijdt. Een tent moet je afbreken, een caravan laat zich toch net wat lastiger door het verkeer manoeuvreren dan een camper. Daarom hier een aantal suggesties voor reisfanaten die er graag met de camper op uit trekken.

1. Kamperen aan het Gardameer
Misschien ben je er vroeger wel eens geweest met de tent. Met je ouders of het was de eerste vakantie zonder je ouders maar met vrienden. Het Gardameer in Italië is nog steeds één van de populairste vakantiebestemmingen van dit land. Ook met de camper heb je er een heerlijke vakantie op één van de vele campings.

2. Genieten in Bretagne
Frankrijk is al vele jaren één van de populairste vakantiebestemmingen voor Nederlanders. Het is er vrijwel altijd mooi weer en vakantie vieren in Frankrijk is relatief goedkoop. Op één van de vele campings in Bretagne kun je terecht met de camper voor een heerlijke vakantie met je gezin.

3. Portugal en Spanje
Heb je geen bezwaar tegen wat meer kilometers dan kun je ook prima met de camper naar Portugal of Spanje rijden voor je vakantie. De streek Praia Amado in Portugal staat met stip op 1 van de top 10 camper bestemmingen in Europa. Spanje heeft meerdere mooie regio’s, waaronder onder andere Extremadura, waar voor campers veel gratis staanplaatsen beschikbaar zijn om van de prachtige natuur te genieten.

4. Met de camper naar Scandinavië
Als je wilt genieten van de weidsheid van landschappen en ongerepte natuur dan is Scandinavië een prima vakantiebestemming. Je kunt met de camper op vrijwel alle veerboten naar Zweden en Noorwegen een prima vakantiebestemming. Je kunt met de camper op vrijwel alle veerboten naar Zweden en Noorwegen terecht. Een mooie streek in Noorwegen om met je camper doorheen te trekken zijn de Lofoten. Je kunt de eilanden in dit deel van Noorwegen bezoeken door in te schepen op één van de vele veerbootdiensten.

5. Ontdek de Balkan met de camper
De landen aan de Balkan timmeren hard aan de weg om aantrekkelijk te zijn voor toeristen uit West Europa. Landen als Slovenië, Kroatië en Montenegro zijn zeker de moeite van het bezoeken waard. Het zijn redelijk goedkope vakantielanden en je kunt er genieten van prachtige natuur.  De Balkan is bereikbaar met de boot vanuit Italië of over het Europese vasteland. In dat laatste geval maak je wel de nodige kilometers, maar niets weerhoudt je om je reis onderweg te onderbreken. Je hebt immers je eigen onderkomen bij je.

Speciaal voor jou

Leave a Comment