Travel

Dit zijn de mooiste autoroutes van Nederland

posted by Annemarie January 9, 2018
 
0 Kudos
Don't
move!

Veruit de meeste mensen gaan graag op vakantie en bezoeken dan vele idyllische plekjes en gebieden. Een roadtrip met vrienden behoort dan vaak tot een geweldige optie om gezamenlijk de wereld te ontdekken. Helaas wordt dit nog te weinig in Nederland gedaan. Het lijkt er soms een beetje op dat we met z’n allen vergeten dat Nederland ook prachtige plekjes kent! Niet iedereen heeft beschikking tot een grote auto waar je met al je vrienden gezamenlijk in kunt zitten en dan kan een busje huren een geweldige optie zijn om gezamenlijk Nederland te ontdekken. In deze blog krijg je tips voor het rijden van een fantastische route door Nederland.

Van Hanzestad naar Nationaal Park

De Hanzestad Deventer, gelegen aan de river de IJssel, in de provincie Overijssel een de ideale plek om je route te starten. Rijdt een stuk langs de IJssel en stop onderweg even om van de rust te genieten. Een bestelbus huren kan ervoor zorgen dat je net dat beetje extra ruimte in je auto hebt om nog even een picknickset mee te nemen, waardoor je ergens aan de IJssel gezellig kunt lunchen. Vervolg de route vervolgens naar de Sallandse Heuvelrug en rijdt over de Nijverdalsebergweg, deze weg loopt dwars door het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Geniet hier van de prachtige natuur en maak gerust wat tijd voor een wandeling.

De Noord-Veluwe route

De Veluwe is een natuurgebied in Nederland wat iedereen eens gezien moet hebben. Als je de Noord-Veluwe route volgt kom je langs kleine dorpjes als Nunspeet en Vierhouten, maar bezoek je ook de stad Apeldoor en het Nationaal Park de Hoge Veluwe. De natuur binnen dit park is echt prachtig. Indien je dit park bezoekt is het aan te raden om ook het Kroller-Muller museum en Radio Kootwijk te bezoeken. Daarnaast kan je gedurende je route een stop maken in Apeldoorn om Paleis ’t Loo te bezoeken. Al met al is de route erg veelzijdig en dat maakt het juist zo leuk om de route te rijden.

Speciaal voor jou

Leave a Comment