Tools

Fietsaccessoires: wat heb je écht nodig?

posted by Annemarie January 19, 2016
 
3 Kudos
Don't
move!

Voor de lange afstand fietser is comfortabel fietsen belangrijk. Fietsaccessoires kunnen daarbij helpen. Maar er is onderhand een wildgroei ontstaan aan accessoires voor het fietsen en het één is nog duurder dan het ander. Een goed moment om een schifting te maken in wat handig of zelfs noodzakelijk is en wat troep is.

Het ligt natuurlijk aan hoe je je fiets gebruikt of een bepaald accessoires handig is of juist niet. In deze blog gaan we ervan uit dat je een actieve fietser bent die regelmatig lange afstanden fietst en ook regelmatig traint. Als je jezelf in een andere categorie schaart kan het zijn dat we accessoires afraden die voor jou juist wel handig zijn. Het is goed om dat even in je achterhoofd te houden.

Training

Goed, laten we beginnen bij het trainen. Het nieuwe jaar is per slot van rekening net begonnen en we zijn nog vol goede moed bezig met het inlossen van de goede voornemens. Ben je een mooi weer fietser maar wil je het op peil houden van je conditie niet af laten hangen van de zonuren? Dan is een KICKR echt iets voor jou. Dat is een hometrainer waar je je racefiets met het achterwiel in plaatst en zo binnen kan trainen op je eigen racefiets. Het grootste voordeel is natuurlijk dat je niet afhankelijk bent van het weer maar daarnaast hoef je ook geen aparte hometrainer zoals in de fitness aan te schaffen en verlies je niet de ‘feeling met je tour- of racefiets waardoor de overgang van het winter- naar het zomerseizoen gemakkelijk zal gaan. Op deze manier vermijd je de fietsroutes in de winter, maar blijf je wel fit. Maar aan ‘kaal’ fietsen in de woonkamer heb je natuurlijk niks. Er is een groot aanbod software dat je kunt gebruiken op je computer waarmee je op verschillende parcours en in verschillende weersomstandigheden kunt fietsen vanuit je woonkamer. De meeste software is ook beschikbaar als app waardoor je ook vanaf je smartphone je fietsroutes in kunt stellen.

Naar buiten

Als je dan genoeg hebt van dat binnen trainen is het tijd om naar buiten te gaan. Naar buiten betekent lekker fietsen in de vrije natuur maar voor veel mensen betekent het ook fietsen in (druk) verkeer. En dan is zichtbaarheid essentieel. Gelukkig is er genoeg verlichting op de markt zodat zichtbaarheid geen belemmering hoeft te zijn om op de fiets te stappen. Daarbij is het goed om te kijken of het voldoet aan jouw eisen. Anders betaal je snel teveel. En als je naar buiten gaat is de kans groot dat een lekke band of een losgeschoten schroefje het plezier bederft.

Maar ook daarvoor zijn voldoende oplossingen op de markt. Zo heb je een makkelijk mee te nemen fietspomp waarmee je de afstand naar huis kunt overbruggen in het geval van een lekke band. Maar er zijn ook complete plaksets en sleutelsets die je gemakkelijk mee kunt nemen onderweg. Kortom: laat je fietsplezier niet zomaar bederven, er zijn genoeg oplossingen.

Heb je alle fietsaccessoires in huis maar ontbreekt het nog aan leuke fietsroutes? Kijk dan eens op http://www.fietsnetwerk.nl

Speciaal voor jou

Leave a Comment