Travel

Kampeervakantie in Belgische Ardennen: van bamping tot glamping

posted by Annemarie July 6, 2016
 
24 Kudos
Don't
move!

Voor sommigen is de zomervakantie al begonnen en voor anderen begint die binnenkort. De grote vraag is dan ook wat de vakantiebestemming dit jaar wordt. Of je nu met of zonder kinderen op reis gaat, en of je van primitieve of luxe vakanties houdt, kamperen is altijd een goed idee. Camping Polleur in de Belgische Ardennen is een voorbeeld van een camping die inspeelt op vele verschillende wensen van vakantiegangers. Op deze camping komen dus allerlei verschillende mensen samen om te genieten van de prachtige natuur en bezienswaardigheden in de Ardennen.

Het standaard kamperen

Kamperen is een relatief voordelige en tegelijkertijd gezellige mogelijkheid om je vakantie in te vullen. Waar kamperen vroeger nog werd gezien als redelijk primitief in een tentje of caravan verblijven, is het idee van kamperen de laatste tijd sterk veranderd. Het standaard kamperen is tegenwoordig met je caravan op een campingplek te staan met een prima stroomvoorziening en voldoende faciliteiten op de camping, zoals een schoon toiletgebouw met toiletten en douches, maar ook dingen als een kleine campingwinkel, een animatieteam voor de kinderen en soms een zwembad.

Ga je op vakantie met je eigen caravan? Ga dan onbezorgd op reis met een goede caravanverzekering. Een ongelukje zit immers in een klein hokje en deze verzekering voorkomt onverwacht hoge kosten. Een goedkope caravanverzekering vindt u bijvoorbeeld bij Scheepsassurantiekantoor DMW.

Bamping: primitief kamperen

Ondanks de ruime hoeveelheid mogelijkheden voor het standaard kamperen is het tegenwoordig ook een trend om te kamperen en juist tot rust te komen door het primitieve leven voor een aantal dagen of misschien zelfs een week te ervaren. Dit wordt ook wel bamping genoemd. Op Camping Polleur is er bijvoorbeeld een bivakruimte aanwezig voor kampeerders die het primitieve leven komen opzoeken.

Glamping: luxe kamperen

Het tegenovergestelde van deze bamping trend is het zogenaamde glamping (glamorous camping). Je ervaart dan wel het ultieme kampeergevoel, maar zonder hiervoor luxe in te hoeven leveren. Je hoeft dus niet met je wc-rol over de camping te lopen, maar je ervaart wel de gezellige sfeer zoals die op campings aanwezig is. Een leuk alternatief voor een luxe hotelvakantie dus!

Speciaal voor jou

Leave a Comment