Recreation

Met het gezin kamperen

posted by Annemarie August 9, 2018
 
0 Kudos
Don't
move!

De zomer is weer ingetreden en inmiddels zijn de eerste mensen alweer op zomervakantie. Voor veel mensen ook de start van het kampeerseizoen in Nederland. Gezellig met het gezin of lekker samen op een camping of juist midden in de natuur kamperen. Kamperen kan op vele verschillende manieren, zoals met een camper, caravan of een losse tent. Het kamperen in de bossen met enkel een tent wordt steeds populairder.

Europa ontdekken

Steeds meer mensen kiezen er dan ook voor om Europa met een auto te ontdekken en een tentje mee te nemen. Avontuurlijk, maar ook vaak nog stukken voordeliger! Waar je in Nederland bijna alleen maar betaalde kampeerplaatsen hebt, heb je in landen als Zweden enorm veel gratis gelegenheden om een tent op te zetten op speciaal gemarkeerde plekken. Een auto huren hiervoor is dan ook erg populair en vaak voor de hand liggend. Alle kampeerspullen nemen aardig wat ruimte in beslag en een fijne ruime huurauto is dan vaak erg fijn en gemakkelijk.

Populaire landen

In Europa zijn er enorm veel landen waar er voldoende kampeergelegenheden zijn. We zien eigenlijk dat de meeste toeristen kiezen uit drie opties. Namelijk richting het zuiden om via België en Frankrijk naar Spanje en Italië te rijden. Zeker onder gezinnen is dit een populaire optie. Andere kiezen ervoor juist naar het Noorden te vertrekken en landen als Denemarken, Zweden en Noorwegen te bezoeken om van de prachtige natuurgebieden te genieten. Andere kiezen om naar het Oosten te rijden om landen als Kroatië, Oostenrijk, Zwitserland aan te doen en een mix van bergen en kust te bezoeken.

Praktische tips

Bij het kamperen zijn er veel dingen die je mee moet nemen van te voren. Is het je eerste keer? Dan raden we je aan om zeker niet alles nieuw aan te schaffen, wellicht bevalt het jullie toch minder dan gedacht. Daarnaast is het belangrijk om alles omtrent het huren van een auto uit te zoeken. Zo moet je bij de verhuurder aangeven dat je naar het buitenland gaat met de auto. Ook zaken als een creditcard voor je borg is vaak noodzakelijk. Wil je een auto huren zonder creditcard? Dat is bij Stern ook mogelijk.

campingdekom

Speciaal voor jou

Leave a Comment