BlogsTravel

Rondreizen met een camper, geniet van de ultieme vrijheid!

posted by Annemarie December 19, 2018
 
0 Kudos
Don't
move!

Vind je op vakantie heerlijk, maar heb je een bestemming na een paar dagen wel gezien? Dan is rondreizen met een camper vast en zeker meer jouw ding. Met een camper heb jij je eigen vakantiehuis eigenlijk altijd bij je en ben je vrij om heen te rijden waar je maar wilt. Je reist hangt eigenlijk niet meer af van de beschikbaarheid van een camping of een hotel, maar het aantal vakantiedagen en je budget. Begin met het plannen van je eigen route en geniet van alle vrijheid.

Camper huren of kopen

Eerst is het belangrijk om te bepalen wat je gaat doen. Want is het nou verstandiger om een camper te huren of te kopen? Dit hangt van een aantal zaken af. Een camper kopen is een flinke aanschaf, naast het aankoopbedrag moet je ook wegenbelasting betalen en na je reis zal je ook een ruimte moeten huren om de camper te stallen. Aan de andere kant kan je er met de camper vandoor wanneer je wilt en betaal je alleen de vaste kosten. Bij de huur van een camper kunnen de kosten variëren. In het hoogseizoen betaal je een stuk meer voor de huur dan buiten de bouwvak om. Dit kan zo’n € 300 verschillen. Daarnaast heb je een bepaald aantal vrije kilometers per week en moet je borg betalen. Aan de andere kant heb je na je vakantie geen omkijken meer naar de camper.

rv-2788677_640

 

 

Overnachten tijdens je vakantie

Als je met z’n tweeën (of meer) op reis gaat, kan je elkaar prima afwisselen achter het stuur. Maar het is verstandig om tijdens je vakantie ook goed uit te rusten. Een rondreis in een camper kan behoorlijk intensief zijn. Je rijdt immers over wegen die je niet kent, dat kan wat spannend zijn. Daarnaast krijg je op een dag behoorlijk wat nieuwe indrukken. Parkeer de camper daarom altijd ‘s nachts voor een overnachting. Houd er rekening mee dat het niet overal is toegestaan om zomaar je camper neer te zetten voor overnachting. In dat geval zal je moet parkeren op een camping. Wanneer je op reis gaat tijdens het hoogseizoen is het wegens de drukte verstandig om vooraf een plek te reserveren.

 

moraine-lake-2686353_640

Rondreizen in het buitenland

Als je graag met de camper wilt rondreizen in het buitenland, dan zijn er ook nog andere opties. Ga je bijvoorbeeld op vakantie naar Canada? Dan is het mogelijk om een speciale camperreis te boeken. Met het vliegtuig reis je af naar je eerste bestemming, zoals Toronto. Vanuit daar rijd je een uitgestippelde route langs de mooiste plekken van het land. De kosten voor de huur van de camper zitten dan al bij de totale prijs inbegrepen. Is je reis ten einde? Dan lever je de camper weer in en vervolgens heb je alle tijd om bij te komen in het vliegtuig onderweg naar huis.

Speciaal voor jou

Leave a Comment