Travel

Vakantie in het rustige deel van Turkije

posted by Annemarie June 2, 2014
 
8 Kudos
Don't
move!

Cesme is één van de rustigere vakantieregio’s van Turkije. Het staat bekend als paradijs voor watersporters en zonliefhebbers. Door de aanhoudende wind en de rustige blauwe zee is de streek uitermate geschikt voor onder andere windsurfers. De reden dat het massatoerisme hier nog neergestreken is is dan ook een raadsel. Wanneer u op zoek bent naar het ‘echte’ Turkije is dit een goede bestemming aangezien de stad Cesme en haar omgeving er goed in geslaagd zijn om de Turkse authenticiteit te waarborgen.

Onder de Turkse bevolking, en met name die van Izmir, is Cesme wel al bekend. Van oudsher hadden de rijke inwoners van Izmir, dat op zo’n 80 kilometer ligt, hier hun vakantieoptrekjes of meerden aan in de jachthaven van Cesme. Tegenwoordig zijn er wel hotels te vinden en begint de streek wat meer naamsbekendheid te krijgen. De hotels die u hier vindt zijn meestal kleinschalig en bieden u alle ruimte. Goede voorbeelden hiervan zijn Hotel Mi Playa en Premier Solto.

Hotel Mi Playa
Hotel Mi Playa is een viersterrenhotel dat direct aan een privéstrand ligt in een mooie baai. Het hotel beschikt daarnaast ook over een zwembad met daaromheen zeeën van ruimte waar u op u gemak kunt genieten van de zon of bijvoorbeeld kunt sporten. U verblijft hier op basis op al inclusive waardoor uw enige taak als toerist genieten is. Het hotel ligt op zo’n 5 kilometer van het centrum van Cesme, dat te bereiken is door middel van een goede busverbinding.

Premier Solto
Ook dit hotel Premier Solto beschikt over vier sterren en legt u in de watten met de uitstekende all inclusive formule. Het hotel is kleinschalig en beschikt over een prachtig zwembad. Voor de strandliefhebbers is hiervoor een goed alternatief, aangezien Premier Solto direct aan de blauwe zee ligt. Verder zijn er drie bars aanwezig en twee restaurants om in uw behoeften te voorzien. Ook kunt u gebruik maken van het spacentrum met binnenzwembad en kinderbad. Het centrum van Alaçati ligt op 3 kilometer en deze badplaats staat bekend om haar wijnen en olijfolie die verkocht wordt op de traditionele marktjes.

Een vakantie in Cesme is uitermate geschikt voor mensen die willen genieten van prachtig weer in een rustige omgeving waar niets moet en alles kan. Er zijn vele mogelijkheden voor actievelingen, denk hierbij aan watersporten en de vele bezienswaardigheden in de buurt, maar ook voor diegenen die liever lekker lui van de zon geniet. Kortom, een perfecte bestemming.

Speciaal voor jou

Leave a Comment