Kamperen in Nederland

 
7 Kudos
Don't
move!

Lekker een weekje er tussenuit hoeft helemaal niet duur te zijn zoal de meeste kampeerders wel weten. In plaats van ver weg een vakantie te boeken kan men namelijk ook zeer goed in Nederland op vakantie. Met een totaal van 3320 campings in Nederland is er genoeg keuze om te kamperen. Hieronder zullen we een aantal redenen geven waarom kamperen in Nederland zo’n goed idee is.

Het is dichtbij

Kamperen in Nederland kan nooit ver weg zijn. Waar u ook woont in Nederland, in maximaal 3.5 uur rijdt u vanaf het noordelijkste puntje van Nederland naar het zuidelijkste puntje van Nederland. Dit maakt Nederland ideaal geschikt voor gezinnen met kleine kinderen die nog niet lang in de auto kunnen zitten. Verder is het zeer geschikt om een seizoen plaats te nemen. Zo kunt u er in het weekend even lekker tussenuit naar uw eigen vakantiestekje in Nederland.

Het is goedkoop

Kamperen is over het algemeen een stuk goedkoper dan een hotel of appartement. Wanneer u met meerder personen is zijn de kosten voor een kampeervakantie stukken lager dan een verblijfplaats in een hotel. Verder heeft u de mogelijkheid om zelf te koken wat de kosten ook enorm drukt. Ook is het vervoer naar uw locatie niet duur aangezien u niet ver hoeft te rijden en met eigen vervoer naar uw vakantiebestemming kan.

Het is leuk voor de kinderen

Kinderen houden van een kampeervakantie. Omdat men tijdens het kamperen veel buiten is maken de kinderen gemakkelijker vrienden. Met deze vrienden kunnen ze samen zwemmen, buiten spelen of sporten, kinderen hebben vaak geen dure vakantie nodig om het leuk te hebben. Verder heeft u er zelf geen omkijken meer naar doordat er vaak een animatieprogramma aanwezig is op verschillende campings. Let hier op wanneer u een camping gaat uitzoeken, vaak hebben de wat grotere campings namelijk een uitgebreid programma terwijl de kleinere campings nauwelijks een animatieprogramma hebben.

Nederland heeft een prachtige natuur

Campings bevinden zich vaak in de buitengebieden van Nederland. De campings liggen vaak in het bos of liggen naast de kust. Hierdoor kunt u genieten van de prachtigste natuurgebieden die Nederland rijk is. Wie dus van de natuur wil genieten hoeft dus geen verre reis meer naar het buitenland te maken, men hoeft alleen maar de mooie plekjes van Nederland te bezoeken. Dit maakt Nederland ook uitermate geschikt voor een actieve vakantie waarbij men gaat wandelen of fietsen.

Naast campings in het bos of aan de kust zijn er ook talloze vakantieparken in Nederland die in het bos of aan de kust liggen. Deze parken zijn over het algemeen wel iets duurder dan een vakantie waar je gaat kamperen. Daarentegen neemt het wel een stukje luxe met zich mee. Voor de mensen die het leven in het bos en strand aantrekkelijk vinden maar niet willen kamperen is een bungalow of vakantiepark een ideale optie voor een vakantie in Drenthe.

Activiteiten

Het feit dat Nederland zo klein is heeft ook zeer veel voordelen voor uw kampeervakantie in Nederland. Zo is er altijd wel iets leuks te doen in de buurt. Zo heeft u in Nederland de mogelijkheid om kastelen, musea, attractieparken en authentieke dorpjes te bezoeken. Waar u zich ook bevindt in Nederland er is altijd wel iets leuks te doen op enkele kilometers rijden. Vaak kunt u tijdens uw vakantie ook zeer veel op de fiets doen. Zo komt u nog eens op plekken waar u zo snel niet zou komen omdat het normaal veel te ver rijden is voor een kort bezoek. Vaak kunt u bij de receptie wel een aantal folders halen om te kijken wat er in de omgeving te doen is tijdens uw verblijf.

Tot slot

Zo ziet u dat er een hoop voordelen zitten aan een kampeervakantie in Nederland. In de zomermaanden is het aan te raden op tijd te reserveren bij de camping naar keuze. Mocht u echter buiten het seizoen gaan dan is vaak een belletje genoeg om te laten weten dat u langs komt met uw caravan, vouwwagen of tentje. Het enige waar u nu nog op hoeft te hopen is op mooi weer, dat is het enige nadeel van het Kamperen in Nederland. Met de vele activiteiten op en rond de Nederlandse campings hoeft dit echter niet altijd een probleem te zijn, er is zoveel te doen dat de kinderen zich toch wel vermaken.