Wereld van tenten, caravans en campers

 
2 Kudos
Don't
move!

Genieten van het echte kampeerleven. Daar draait het allemaal om. De omgeving en sfeer is natuurlijk heel belangrijk voor uw kampeeravontuur. Maar uw slaapplek is ook niet geheel onbelangrijk. Dit aspect kan heel bepalend zijn voor uw kampeerervaring. In de wereld van campers caravans en tenten is het heel makkelijk om te verdwalen. Gelukkig zijn wij hier om u de weg te wijzen. Tenten, caravans en campers kennen alle drie hun eigen charme. Wij zullen samen met u door deze drie verschillende manieren van kamperen lopen.

Tenten

Heel veel mensen ervaren het echte kampeergevoel in een tent. Lekker down to basic en dicht bij het natuur. Ook nog eens de vooCampingrdeligste manier om te kamperen.Tegenwoordig heb je een tal van tenten die wel een bepaalde luxe kennen. Door de jaren heen is er wel het een en ander geïnnoveerd. Zo heb je tegenwoordig tenten met lampjes, bedden en een keuken. Je kunt al een simpele tent kopen voor ongeveer dertig euro. Deze prijs kan oplopen tot in de duizend euro. Het is ook mogelijk om een tent tweedehands te kopen. Belangrijk is om dan wel goed op de prijs/kwaliteit verhouding te letten en of er nog garantie bij zit. Tevens kun je tegenwoordig ook heel makkelijk een tent huren op de camping. Deze tenten zijn heel makkelijk in gebruik en al helemaal ingericht.

Wanneer u een tent gaat kopen is het belangrijk om na te gaan met wat voor gezelschap u gaat kamperen. Je hebt tenten die geschikt zijn voor families tot wel 8 personen. Daarnaast is het belangrijk om na te gaan hoe je de tent wilt vervoeren. Wanneer je gaat rondtrekken op bijvoorbeeld de fiets is het beter om voor een lichtgewicht tent te gaan die je makkelijk en snel kunt opzetten.

De bekendste soorten tenten zijn over het algemeen de noktent, koepeltent, en de boogstoktent. Wanneer u met een klein gezelschap gaat kamperen is een noktent zeker geschikt. Deze lichtgewicht tent is makkelijk op te zetten en te vervoeren.Ook de koepeltent wordt veelvoudig gekozen door het bouwgemak. Deze tent wordt door middel van boogstokken in elkaar gezet. Door de boogstokken is deze tent goed geschikt voor verschillende weersomstandigheden.

Bij de aankoop van een tent is het ook belangrijk om op het materiaal te letten. Zo is een katoenen tent sterk en zorgt voor een goed temperatuurbehoud in de tent. Een nadeel dat daar tegenover staat is dat het niet heel erg waterdicht is. Polyster is weer heel sterk en bestendig tegen verschillende typen weersomstandigheden. Maar is niet heel ventilerend materiaal. Nylon is weer uitstekend geschikt voor lichtgewicht maar niet bestendig tegen alle weersomstandigheden.  Tot slot zijn er ook tenten gemaakt van technisch katoen. Dit is een combinatiedoek van katoen en polyester en heeft de voordelen die allebei de materialen te bieden heeft.

Top 3 tenten

  1. High peak monodome 2
  2. Outwell fusion 300
  3. Coleman Mackenzie Cabin 4

tenting

Caravans

Door kampeerdummies worden caravans vaak verward met campers en omgekeerd.  Het verschil tussen deze twee is dat je een caravan als het ware aan je auto hangt. Net als een soort van aanhangwagen.  Bij het kopen van een caravan zijn er een tal van aspecten waar je op moet letten. caravan

Ten eerste is het belangrijk om van te voren een kostenplaatje voor jezelf te maken. De prijzen kunnen aardig wat oplopen wanneer je op zoek gaat naar een camper. Een tweedehands caravan kunt u al aanschaffen voor rond de 4000 euro en een nieuwe vanaf ongeveer 10.000 euro.

Niet alleen de camper zelf is duur maar ook de kosten die daarbij komen kijken. Betrek daarom ook meteen de verzekeringskosten en de aankoop van andere kampeerspullen bij het kostenplaatje. Op deze manier kom je niet te veel voor onverwachte kosten te staan.

Het trekgewicht van je auto is ook heel belangrijk. U dient het maximum trekgewicht van de auto te weten. Deze staat meestal op het kentekenplaatje. Om veilig de weg op te gaan moet u onder dit maximum trekgewicht zitten. U wilt onderweg namelijk niet voor onnodige ongelukken komen te staan. Tevens is het trekgewicht van invloed op het type rijbewijs dat u moet bezitten. Wanneer  u beschikt over rijbewijs B en een auto met een caravan wilt rijden dient het maximale massa van de aanhanger ,ook wel het MTM genoemd, niet meer dan 750 kg te zijn. De MTM bestaat uit het rijklare massa en het laadvermogen. Tevens mag het maximale combinatie gewicht van de auto en aanhang niet meer dan 3500 kg zijn. De caravan dient ook minder te wegen dan het gewicht van de auto.

Ga tevens bij jezelf na waarvoor je de caravan wilt gaan gebruiken. Is het alleen voor de vakantie of bent u van plan om het de hele
jaar door te gebruiken. Ook is de route die de caravan moet afleggen niet heel onbelangrijk. Denk aan hobbelige wegen en het bergopwaarts rijden. Ook het seizoen kan invloed hebben op het type caravan dat u wilt gaan aanschaffen. Wanneer je in een winterse periode met de caravan op stap wilt gaan is isolatie  ook een belangrijk aspect waar u op moet letten. Kort samengevat: Ga na wat het doel van de caravan zal zijn, waar en wanneer u gebruik zult maken van de caravan.

Met wie gaat u gebruik maken van de caravan? Wat is de samenstelling van uw gezelschap. Zo kunt u caravans selecteren met het aantal slaapplaatsen, zitplaatsen en bergruimte. Gaan er kinderen mee? Dan is het belangrijk om te kijken over de caravan wel kindvriendelijk is. De opbergruimte, douche, toilet, verwarming, isolatie, en de indeling van de caravan zijn allemaal aspecten waar u rekening mee kunt houden.

 De top 3 caravanmerken:

  1.       Hobby caravan
  2.       Fendt caravan
  3.       Knaus caravan

Campers

Bij een camper maakt de auto onderdeel uit van het woongedeelte. Sommige mensen gebruiken de camper zelfs als een permanente woning. De camper is het meest geschikt voor de vaste campeerder. Een camper is ook vrij duur maar daarentegen wel weer uitgerust met alles wat je ook in een normale woonvoorziening zou hebben. Campers zijn er in alle soorten en maten.camper 2

Voordat u begint met het zoeken naar de juiste camper is het belangrijk om er bewust van te zijn welke verschillende campers er allemaal bestaan. Er zijn namelijk verschillende types campers. Zo heb je bijvoorbeeld de camperbus dat is ingebouwd in een bestelbus. Het dak is hierbij hoger dan normaal. Hierdoor kunnen er bovenop nog slaapplaatsten worden gecreëerd. Een camperbus is zeer compact en vrij beperkt in opslagruimte. Een alkloof heeft een ruimte dat uitsteekt boven het bestuurdersruimte. De alkloof heeft als voordeel dat er veel meer ruimte inzit. Omdat er in de ruimte boven de bestuurder een 2 persoonsbed is. Wel zorgt de ruimte boven het busje voor een hoger brandstofgebruik. Tot slot heb je de half-integraal die lijkt op de akloof waar alleen de extra slaapplaatsen boven missen waardoor de uitstekende ruimte boven de bestuurderscabine kleiner is. Bij de integraal maakt de cabine helemaal deel uit van de de camper. Dit heeft als laatste het voordeel dat er veel ruimte beschikbaar is

Het is dus belangrijk om te weten met wat voor gezelschap u zult reizen. Zo kunt u makkelijk campers selecteren op type. Als u met een groot gezelschap gaat kamperen kunt u het beste kiezen voor een ruimere type.

Het idee van een camper is dat het compleet zelfvoorzienend is. Je kan er makkelijk overal naartoe rijden. Camper is het meest gericht voor de vaste campeerder.

Bij het kopen van een campers is het belangrijk om te kijken naar de uitrusting van de camping. Wat zit er allemaal in en waar heb je allemaal behoefte aan. Denk maar aan de slaapplekken, een bankje, dakkasten, ramen, comfortabele badkamer en een uitgeruste keuken. Het is belangrijk om te letten op het leeggewicht en het laadvermogen van zo een camper.

Bij het aankopen van een camper is het belangrijk om te bepalen wat het doel wordt van de camper.Daarnaast is het handig om te bekijken wat voor type model het beste bij u past. Ook is het belangrijk om erbij stil te staan of de camper kindvriendelijk Is als de kinderen meegaan.

   Top 3 campermerken

–        Hymer

–        Adria Mobil

–        Burstner