Blogs

Hoe neem jij de fiets mee op reis?

posted by Annemarie May 22, 2018
 
0 Kudos
Don't
move!

Wij Nederlanders zijn echte fietsfanaten. Ons land telt een uitgebreid netwerk aan fietsroutes en fietspaden. We hebben zelfs speciale fietsverzekeringen. Zo staan we aan de top van de meest fietsvriendelijke landen. En de fietsliefhebber is een uitgebreid publiek. Zo is er de wielrenner die op asfalt de beste tijden wilt neerzetten. Eveneens op asfalt maar eerder toegespitst op stijl en stunten vinden we de BMX-ers. De sportieve mountainbikers en downhill liefhebbers zoeken dan weer de heuvels op om lekker los te gaan op zandpad. Tot slot zijn er de dagjestoeristen, voorzien op alle weersomstandigheden die genietend door het landschap naar een verfrissend drankje fietsen. Afgezien van het uiteenlopende doel, één gemeenschappelijk factor verbindt alle fietsers: de fiets gaat mee op vakantie.

Bewegingsvrijheid op vakantie

Een fietsvakantie hoeft niet perse een gepakt en gezakte meerdaagse fietstocht naar Santiago de Compostella te zijn. Nee hoor. De tweewieler meenemen kan evengoed op meerdaagse camperreizen in binnen-of buitenland of tijdens een week-endje weg. Fietsen bieden vrijheid op je bestemming. Zo ontdekt de vakantieganger op een sportieve manier het landschap en de bezienswaardigheden van de omgeving. Of kan de wielrenner verder van huis gelegen routes afvinken en de mountainbiker nieuwe grond ontdekken. Maar hoe neem jij je fiets mee op reis?

Fiets meenemen

Je hebt ze vast al eens gezien op bijvoorbeeld Route de Soleil: de dakdragers met één of meerdere fietsen vastgebonden. Het stalen ros kan ook achter de auto, caravan of camper vastgemaakt worden aan een fietsendrager. Een veiligere optie is de Kip Shelter: ideaal om al je (sport)materiaal en meer in op te bergen. Overigens hoef je bij die laatste optie niet bang te zijn dat je mountainbike, BMX, kinderfiets of dure wielrennersfiets tentoongesteld wordt. Ze staan/ staat veilig achter slot en grendel opgeborgen, met extra ruimte voor ander kampeermateriaal.

 

En jij? Hoe neem jij je fiets mee op reis?

Speciaal voor jou

Leave a Comment