Tools

Zo bestrijd je de muis, in en rondom je huis

posted by Annemarie March 21, 2017
 
3 Kudos
Don't
move!

Je ligt in bed, klaar voor de nodige nachtrust en opeens hoor je een krassend geluid van zolder komen. Je gaat verschrikt rechtop in bed zitten en ja, daar hoor je het weer. Je hebt logees in de vorm van muizen. Het probleem met deze logees is alleen dat ze niet uit zichzelf weer weggaan, daar moet je echt maatregelen voor nemen. Op het moment dat je opmerkt dat je overlast hebt van muizen is het eigenlijk al te laat. Muizen zijn schuchtere nachtdieren en pas op het moment dat ze zich vertrouwd voelen in een omgeving zullen ze van zich laten horen. Naast de krassende geluiden wijzen ook knaagschade en uitwerpselen op de aanwezigheid van muizen. Het bestrijden van ongedierte kun je op twee manieren doen.

Muizenval
Een effectieve en goedkope manier om de muis te bestrijden is de ouderwetse muizenval. Kies je voor deze optie, plaats dan altijd meerdere muizenvallen want de muis komt nooit alleen op bezoek. Andere punten om bij een muizenval op te letten zijn de plaatsing, het lokaas en de veiligheid. Plaats muizenvallen langs de muur op een manier dat deze dichtklappen naar de muur toe. Aangaande het lokaas voldoet het traditionele stukje kaas, maar ook pindakaas werkt doeltreffend. Heb je kinderen of huisdieren? Let er dan op dat zij niet bij de muizenvallen kunnen komen.

Muizengif (Rodenticiden)
Bij muizengif als bestrijdingsmethode kennen we de multidosismiddelen volgens anticoagulantia. Dit betekent dat het bloed van de muizen niet stolt. De muizen vertonen hierdoor nagenoeg geen stress en sterven door inwendige bloedingen. Doordat de muizenlijkjes van binnenuit opdrogen rotten ze niet en geven ze geen vervelende, penetrante geuren af. Bovendien geeft dit type muizengif geen aasschuwheid en is het daarnaast veilig voor huisdieren: ze eten er te weinig van om ziek van te worden.

Speciaal voor jou

Leave a Comment