Travel

Kamperen in Sicilië

posted by Annemarie June 30, 2014
 
12 Kudos
Don't
move!

Ver in het zuiden van Italië ligt dé ideale vakantie bestemming: het zonovergoten vulkaaneiland Sicilië. Sicilië is, anders dan veel mensen denken, ook gemakkelijk en snel met de auto te bereiken. Daarom is kamperen in Sicilië ook zo ongelooflijk populair.

Sicilië is het grootste eiland in de Middellandse Zee. Door de eeuwenlange overheersing door de Grieken, Romeinen, Moren en andere volkeren heeft het een eigen karakter met een lange en bewogen geschiedenis.

Je vindt er Middeleeuwse kastelen en kathedralen, maar ook Oosterse tuinen, Byzantijnse vloermozaïken en diverse gebouwen in de Barokstijl. Sicilië is een eiland met vele gezichten, een eigen cultuur op zich, met schilderachtige zandstranden, maar ook lavastranden. Flora en fauna zijn er heel divers, van palmbomen tot bloedsinaasappels, maar ook druiven die voor de overheerlijke Siciliaanse wijnen worden gebruikt.

Kamperen in Sicilië is een belevenis op zich, vooral als je een al dan niet volledig verzorgde autorondreis gaat maken. Op die manier beleef je alles wat het eiland te bieden heeft. Heel bekend is natuurlijk de altijd nog actieve vulkaan de Etna.

Wil je met je eigen auto naar Sicilië? Dat kan.  Je auto kan zo mee op de boot van het Italiaanse vaste land naar het eiland. Maar ook fly-drive vakanties zijn uitermate populair. Op www.eilandenreis.nl lees je er meer over. Je gaat met het vliegtuig naar Sicilië en krijgt daar je gehele vakantie de beschikking over een auto. Daarmee kun je bijvoorbeeld een rondreis maken van camping tot camping of je kiest voor één vaste verblijfplaats en maakt van daaruit diverse uitstapjes.

Speciaal voor jou

Leave a Comment