Travel

Met kinderen op kampeervakantie in België

posted by Annemarie January 5, 2017
 
5 Kudos
Don't
move!

Voor kinderen is er genoeg te zien en te beleven bij onze zuiderburen. Naast vele leuke attracties en bezienswaardigheden beschikt België ook over talloze mooie plekjes om te kamperen. Of je nu met de tent, de caravan of een kampeerbus op pad gaat: er is voor ieder wat wils. Hieronder hebben we een paar tips op een rijtje gezet om jouw gezinsvakantie tot een succes te maken!

Kies eens voor iets heel anders

In België zijn er genoeg kampsites te vinden die barsten van het vermaak en entertainment voor de kleine telgen onder ons. Dit is uiteraard erg leuk voor de kinderen, maar de ouders hebben wellicht na de vakantie nóg een vakantieweek nodig om uit te rusten! Gelukkig heb je in België ook genoeg opties die zowel aan ouder als kind een goede balans bieden tussen ontspanning en inspanning. Hebben je kinderen bijvoorbeeld al wel eens in een Yurt of heuse tipi geslapen, waar je ’s avonds bij het kampvuur marshmallows kunt roosteren? Of ben je wel eens met zijn allen wakker geworden op één van die leuke campings aan de kust, waar je ’s nachts de zee kunt horen en ’s morgens zo vanuit je tent het strand op loopt?

Ga de natuur in

Je hoeft echt niet naar de andere kant van de wereld te reizen om van een mooie omgeving te genieten. België heeft in dat opzicht meer dan genoeg te bieden. Veel kampsites liggen midden in de natuur. De kinderen kunnen dan van ‘s morgens vroeg tot ’s avonds laat op ontdekkingsreis gaan. In de Belgische Ardennen kunnen ze bijvoorbeeld meedoen met één van de vele survivaltochten, vlotvaren, in de hoogste boom klimmen of zich uitleven in het daarvoor ingerichte speelgedeelte. Maar ook bij de andere natuurparken is er genoeg te beleven!

Plan niet teveel

Ga niet meteen je hele vakantie vol plannen met allerlei activiteiten. Ontdek op je gemak de omgeving. Wellicht vind je dan één van die leuke pittoreske dorpjes waar België zo om bekend staat!

Speciaal voor jou

Leave a Comment