Travel

Waarom op wintersport naar Zweden?

posted by Annemarie January 3, 2017
 
1 Kudos
Don't
move!

Wie aan wintersport denkt zal al snel denken aan traditionele bestemmingen als Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland. Deze landen zijn favoriet van het grote deel wintersporters en het meest bekend. Toch zien we de laatste jaren dat de actieve vakantiegangers zich naar andere landen begeven. Of het nu de winter is of de zomer: Scandinavië wint aan populariteit. Noorwegen met zijn schitterende fjorden en Finland met zijn honderden meren worden graag bezocht. Voor wintersporten wordt Zweden steeds vaker genoemd en geroemd. Maar wat maakt Zweden nu zo interessant?

Rust

Wie op wintersport naar Zweden gaat hoeft niet te rekenen op overvolle pistes met wachtrijen bij de lift. Ook is hier het alcoholtoerisme met Après Ski fanaten nog niet op het dramatische niveau als andere landen. Hier wordt nog naar gereisd om te kunnen genieten van de sneeuw en het land zelf. Verder is er in Zweden naast het wintersporten veel meer te doen. Veel chalets zijn standaard voorzien van sauna, wat het verblijf er nog een stuk relaxter op maakt.

Bereikbaarheid

Een voordeel is dat veel gebieden in Zweden ook prima te bereiken zijn met het vliegtuig. Zo hoeft er niet eerst uren in de auto of bus gereden te worden om op de plaats van bestemming aan te komen. Dit heeft als pluspunt dat men uitgerust en met volle moed aan de vakantie kan beginnen.

Cultuur

Wat ook niet onbelangrijk is, is de cultuur. De Zweden staan bekend als open en vriendelijke mensen. Wintersporters worden dus goed ontvangen. De keuken past prima bij het thema wintersport. Heerlijke vleesgerechten zorgen voor een goed gevulde maag. Dit is wel nodig ook met alles wat er te doen is in dit mooie land. De ogen zullen nauwelijks tot rust komen met al het natuurschoon wat Zweden te bieden heeft met schitterende uitzichten en bezienswaardigheden.

Speciaal voor jou

Leave a Comment