Travel

Kamperen in Spanje

posted by Annemarie May 6, 2014
 
12 Kudos
Don't
move!

Spanje is al jaren een populaire vakantiebestemming voor Nederlandse kampeerders die er even lekker tussenuit willen. Spanje ligt namelijk op een dagje rijden met de caravan van Nederland en men heeft er een veel grotere kans op lekker weer dan in Nederland. De populairste vakantiebestemming is toch wel de Costa brava. Dit is de kuststrook vanaf de grens met Frankrijk tot aan Blanes in Spanje. Deze kuststrook is namelijk goed te bereiken vanaf Nederland en hier zijn zeer veel mooie campings gevestigd. Vanaf Utrecht is het ongeveer 1500 kilometer rijden, wat dus goed te doen is in één dag wanneer men met zijn tweeën rijdt.

Bekende badplaatsen in de Costa Brava, wat ruige kust betekent, zijn: Blanes, Lloret de Mar, Roses, L’Estarit en L’Escala. Dit zijn kustplaatsen met zeer veel mooie zandstranden. Verder staan Blanes en Lloret de Mar ook bekend om de vele mogelijkheden om er lekker te stappen. Veel Nederlandse jongeren maken hier dan ook dankbaar gebruik van. Let hier dus wel op wanneer u een rustige vakantie boekt in een van deze steden.

Wanneer men een bezoek brengt aan noord Spanje dan is het aan te raden om eens een bezoek te brengen aan de stad Barcelona. Het is de grootste stad van deze regio en het is mooie stad met zeer veel bezienswaardigheden. Zeker een bezoekje waard dus. Verder is in noord Spanje ook het Dali museum gevestigd. Dit museum herbergt veel werken van de kunstenaar Salvador Dali. Het museum is gevestigd in Figueres.

Uiteraard zijn er nog veel meer bestemmingen in Spanje die het bezoeken waard zijn. Let u er wel op dat noord Spanje nog wel binnen één dag te rijden is maar hoe verder u het land in rijdt hoe langer u er ook over doet. Overweeg in dat geval een overnachting zodat u niet te lang in de auto hoeft te zitten. Heeft u nog nooit gekampeerd dan raden wij u aan eerst eens even de tips door te lezen die op deze site staan. Verder wensen wij u nog een fijne reis toe met uw caravan, vouwwagen of tent.

U kunt ook denken aan een Last minute vakantie naar Spanje

Speciaal voor jou

Leave a Comment