Blogs

Fietsen langs de Donau

posted by Annemarie May 10, 2017
 
9 Kudos
Don't
move!

De Donau is de op één na langste rivier van Europa en vermoedelijk bovendien de meest bekende rivier. Zeker onder fietsers heeft de fameuze Donauradweg een indrukwekkende reputatie. Fietsen langs de Donau is toegankelijk, goed onderhouden en voert u langs prachtige landschappen en vergezichten. Ook liggen aan de Donau een aantal belangrijke Europese steden die absoluut het bezoeken waard zijn.

Duitse Donauradweg

De Donau ontspringt in het Zwarte Woud in Duitsland en voert vanaf daar naar het oosten, om uiteindelijk uit te monden in de Zwarte Zee. Het Duitse traject van de Donauradweg voert van Donaueschingen naar Passau, op de grens van Duitsland en Oostenrijk. Dit is niet het meest bekende traject, maar de route is toegankelijk en erg de moeite waard. Onderweg vindt u plaatsen die een bezoekje echt waard zijn, zoals Dillingen en Regensburg.

 

Donauradweg Oostenrijk

Het meest bekende traject van de Donauradweg voert van Passau naar Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk. De route voert langs oude jaagpaden, diverse pontjes en prachtige stuwen en waterwerken. Langs de oevers van de Donau vindt u steden zoals Linz, Grein en Krems. Hoogtepunt en eindpunt van de reis is de prachtige stad Wenen.

Donauradweg Hongarije en Slowakije

U kunt ook kiezen voor het Hongaarse en Slowaakse traject. Tijdens deze tocht bezoekt u de drie hoofdsteden van het Habsburgse Rijk: Wenen, Bratislava en uiteindelijk Boedapest. Een fietsvakantie voor iedereen die geniet van cultuur en historie. Kleine dorpen en stadjes en toegankelijke landweggetjes voeren u langs belangrijke Europese steden.
Donauradweg Oost Europa

Het laatste traject van de Donauradweg voert van Boedapest (de hoofdstad van Hongarije) via Kroatië naar Servië. Een fietstocht door afwisselend landschap die u kennis laat maken met de gastvrije en vriendelijke Balkan. Uw eindbestemming van deze trektocht is de hoofdstad van Servië: Belgrado. Boek hier uw fietsvakantie Donauradweg.

Speciaal voor jou

Leave a Comment