Recreation

Interactieve waterspeeltuinen

posted by Annemarie December 3, 2018
 
0 Kudos
Don't
move!

Kinderen spelen graag met water. Of het nou met een spuitpistool is of een zwembad, water maakt kinderen vaak gelukkig. Een dagje met de kinderen weg naar een waterspeeltuin of waterpark kan dan ook veel plezier opleveren én een niet te vergeten herinnering.

Wat is een interactieve waterspeeltuin?
In Amerika zijn interactieve waterspeeltuinen ongelofelijk hip ook in Europa komen deze waterspeeltuinen steeds vaker voor. Interactieve waterspeelplaatsen zijn speelplaatsen waarbij het water op een vlakke vloer terecht komt en dan direct wordt afgevoerd. Op speelplaatsen zijn verschillende toestellen welke gecombineerd zijn met een bassin. De toestellen zijn niet alleen erg leuk voor kinderen maar ook nog eens leerzaam. Daarnaast zijn de interactieve speelplaatsen ook nog eens goed voor de beweging en gezondheid van kinderen. Kinderen leren creatief te zijn, samen te werken en spannende uitdagingen aan te gaan. Bij de interactieve waterspeelplaats staat de veiligheid van kinderen voorop dus als ouders kan je onbezorgd naar je spelende kinderen kijken.

Interactieve waterspeeltuinen in Nederland
In Nederland maken de interactieve waterspeeltuinen ook een opmars. Steeds vaker heeft een vakantiepark een interactieve waterpark waar kinderen kunnen spelen. In Tuitjenhorn in Noord-Holland staat waterspeeltuin Holle Bolle Boom. Holle Bolle Boom is opgedeeld in Binnen, Buiten en Plons. De Holle Bolle Boom biedt spannende glijbanen en een spetterend interactief Fonteinplein. De Plons is een waterspeeltuin helemaal in tropische sferen. De waterglijbanen in de Plons hebben flitsende lichteffecten en er is een familieglijbaan waar met de hele familie naar beneden kan worden gegleden. Ook op andere plekken in Nederland kunnen interactieve waterspeeltuinen gevonden worden. In elke provincie zijn meerdere waterspeeltuinen te vinden.

Wat voor attracties zijn er in een interactieve waterspeeltuin?
Bij de interactieve waterspeeltuinen zijn veel verschillende speelapparaten voor kinderen te vinden. Zo zijn er vaak verschillende glijbanen te vinden, klimtoestellen en waterpistolen in verschillende vormen en groottes. Peuterbaden zijn soms aanwezig ook geheel in een thema. Door naast is geluid en licht steeds meer zichtbaar bij de waterspeeltuinen. In de glijbanen worden muziekjes afgespeeld in verschillende thema’s en ook gekleurd licht wordt weergegeven achter het water voor een extra speels effect.

Elke interactieve speeltuin is weer anders en zeker een uitje dat de moeite waard is voor jong en oud. Kinderen krijgen voldoende beweging in de interactieve waterspeeltuin en leren daarnaast ook nog eens samenwerken met anderen en creatief bezig te zijn. In de interactieve waterspeeltuin kunnen kinderen lekker met water spelen iets wat thuis soms niet altijd kan en mag. De interactieve waterspeeltuin is daarvoor de ideale oplossing voor een uitje met het gezin maar ook voor een kinderfeestje.

 

Bron: laatdespelenbeginnen.nl

Speciaal voor jou

Leave a Comment